Nieuws

 

                                                          

 

Haarlem, 24 januari 2013

PERSBERICHT: House of KIKI verkoopstylisten en  verkoopcoaches drukker dan ooit in huidige  woningmarkt

De verkoopstylisten en verkoopcoaches van House of KIKI hebben het drukker dan ooit ondanks, of dankzij, de  huidige woningcrisis.
Waar tot 2008 de woningen een gemiddelde  omloopsnelheid hadden van 58 dagen, ligt de omloopsnelheid anno 2013 rond de 23  maanden. En bij woningen uit het hogere segment zelfs rond de vier jaar. Om op  te vallen binnen het huidige aanbod van 265.000 woningen, wordt er steeds vaker  een beroep gedaan op een House of KIKI verkoopstylist. Uniek aan de House of KIKI verkoopstylist is de hands-on  werkwijze, waardoor een woning binnen gemiddeld twee werkdagen optimaal op de  woningmarkt kan worden gepresenteerd. House ofKIKI introduceerde dit  innovatieve beroep eind 2007 in Nederland. Onderzoek door House ofKIKI in 2009 en 2012 wijst  uit dat er significant meer potentiële kopers wordt getrokken, nadat een woning  verkoopklaar is gemaakt door een House ofKIKI verkoopstylist.

 

Daarnaast introduceerde House of KIKI  in 2011 nog een nieuw en onderscheidend beroep in Nederland: De ‘Verkoopcoach’. De Verkoopcoach verzorgt, naast de  styling, tevens de woningfotografie, pakkende verkoopteksten, een trendy  verkoopbrochure én de bezichtigingen voor klanten van internetmakelaars. Uit  onderzoek van Makelaarsland in 2011,  de grootste afnemer van de Verkoopcoaches, blijkt dat de gemiddelde looptijd van  een woning MET Verkoopcoach slechts 58 dagen is. En recent onderzoek wijst uit dat de helft van de  klanten van Makelaarsland inmiddels Verkoopcoach diensten afneemt om een  optimale woningpresentatie te verzorgen.

 

Succes

“In 2011 kozen ruim 325 woningverkopers voor een House  of KIKI  Verkoopcoach. House of KIKI hoopte op een verdubbeling in  2012. Het is echter bijna een verdrievoudiging geworden met 863 opdrachten voor  de 22 Verkoopcoaches in 2012! Een  cijfer waar we enorm trots op zijn. Naast makelaars beseffen nu ook de  particuliere huizenverkopers dat een perfecte presentatie van de te koop staande  woning van cruciaal belang is om op te vallen  binnen het enorme huizenaanbod. Want  alleen dié woningen die reëel geprijsd zijn en er optimaal uit zien, wisselen  momenteel nog van eigenaar.” aldus Kirsten Funcke van House of KIKI.

 

Huizenmarkt

Waar voorheen een makelaar alles op zich nam, vraagt de  huidige moeilijke woningmarktsituatie om een samenwerking tussen de makelaar,  huizenverkoper én verkoopstylist c.q. verkoopcoach. De makelaar waardeert c.q.  taxeert, onderhandelt en verzorgt de juridische rompslomp. De verkoopstylisten  en verkoopcoaches verzorgen de styling en presentatie van de woning. En de  bewoner c.q. verkoper zorgt voor een optimale presentatie tijdens de  rondleiding, door de achterstallige klusjes op te knappen en de woning te laten  blinken. Bij leegstaande of modelwoningen zorgen de verkoopstylisten voor de  inrichting middels de meubelverhuurbedrijven van House of KIKI die in heel Nederland gevestigd  zijn. Een ingerichte woning oogt nu eenmaal groter dan een lege  woning.

Op de website www.cnvv.nl zijn alle House of KIKI verkoopstylisten te vinden in  Nederland en België. Op de website www.mijnverkoopcoach.nl is uitgebreide informatie te vinden  over de verkoopcoaches.

Noot voor de  redactie:

Contactpersoon: Drs. Kirsten Funcke- Slager  (Directeur opleidingscentrum House of KIKI te  Haarlem)

Telefoonnummer: 023-2023707 of  06-21621575

E-mail: haarlem@houseofkiki.nl Website: www.houseofkiki.nl  &  www.cnvv.nl & www.mijnverkoopcoach.nl

 

 

 

Over House of KIKI
House of KIKI, opgericht in 2007, is een  opleidingscentrum en netwerk voor verkoopstylisten en verkoopcoaches. Uniek aan  House of KIKI is het zogenaamde ‘hands-on  concept’ wat betekent dat de ruim 200 aangesloten House of KIKI verkoopstylisten en verkoopcoaches  direct een te koop staande woning verkoopklaar maken i.p.v. adviezen uitbrengen. House of KIKI beschikt over een groot landelijk  netwerk waarin alle verkoopstylisten terug te vinden zijn (Centraal Netwerk  voor Verkoopstylisten, ofwel CNVV). Naast een samenwerking met Nederlands  grootste NVM makelaarspartij Makelaarsland, heeft  House of KIKI een samenwerking met Citybox en  Inbox Storage, voor het opslaan van overtollige  meubels.

Voor leegstaande woningen kan House of KIKI Meubelverhuur worden  ingeschakeld.

House of KIKI verzorgt zowel een 4-daagse  opleidingen verkoopstyling voor startende verkoopstylisten als een 1-daagse  MasterClasses verkoopstyling voor makelaars en interieurstylisten. Oprichter  van House of KIKI,  Kirsten Funcke-Slager heeft het vak  verkoopstyling bekendheid gegeven door o.a. de vaste rol van verkoopstylist te  vervullen in het populaire RTL4-programma ‘Uitstel van Executie’ met Martijn  Krabbé.